Woning inrichten

Wat ben je met een woning als je geen meubels of andere spullen hebt? Vanuit dat idee kunnen vluchtelingen in het MussenNest terecht om hun woning in te richten. In dit magazijn van Huizen van Vrede vzw vinden ze kasten, bedden, stoelen, keukenspullen, bedlinnen, tapijten, kussens, enz. 

Doelgroep

Het MussenNest is bedoeld voor vluchtelingen die “uit het niets” een eerste woning of appartement betrekken. Uit het niets, want dat is hun situatie als ze uit de tijdelijke opvang vertrekken. Ook bij een gezinshereniging is het nodig om vlug het passende meubilair en ander gerief te kunnen voorzien. 
 

Heb je zelf nog spullen die in goede staat zijn en vind je het een fijn leven dat ze een tweede leven krijgen in de woningen van vluchtelingen? Dan kan je ons contacteren.

MussenNest in de praktijk

Vluchtelingen kunnen 6 maal gratis spullen uitzoeken in het MussenNest. Voor het transport wordt een kleine vergoeding gevraagd. 

 

  • Wanneer? Vluchtelingen zijn op woensdag welkom tussen 9 en 11.30 uur. Eigenaars kunnen dan ook spullen afleveren. Enkel goederen in goede staat worden aanvaard!

  • Waar? Magazijn van het MussenNest in het PZ Onzelievevrouw in Sint-Michiels (aan het station): download de wegbeschrijving.

  • Hoe? Geen aanmelding of afspraak nodig. Bij het eerste bezoek doen we een registratie zodat het aantal bezoeken kan worden bijgehouden. Ook voor het transport worden dan afspraken gemaakt. 
     

Rene Tytgat is de verantwoordelijke voor het MussenNest van Huizen van Vrede vzw. Je kunt hem bereiken via 0498 85 68 39 of info@huizenvanvredevzw.be

Goed om te weten

  • Kledij is niet te verkrijgen in het MussenNest. Vluchtelingen kunnen daarvoor terecht in TeleVestiaire of bij Mamastart.

  • Het magazijn heeft ook geen klein of groot elektro zoals frigo’s, fornuizen, diepvriezers, wasmachines, droogkasten, tv’s, radio’s enz.

  • Tuingereedschap is beperkt beschikbaar. We hebben 2 elektrische grasmachines, een heggenschaar en toebehoren (snoeischaar, 2X 20 m verlengkabel, safebox) die je kan lenen voor 5 euro per uitleenbeurt (20 euro waarborg). Bel 0493 82 66 82 voor meer informatie. Afhalen kan in het MussenNest.