top of page

7 redenen om je woning te verhuren via Huizen van Vrede

 1. Je bent 100% zeker dat de huur altijd op tijd betaald wordt: je tekent als eigenaar een contract met Huizen van Vrede. Wat er ook gebeurt, jij kan er op rekenen dat de huur stipt op je rekening staat.

 2. Je woning wordt correct onderhouden en blijft in een goede staat. Er wordt een gedetailleerde plaatsbeschrijving opgemaakt bij aanvang en einde van de huur zodat er geen misverstanden mogelijk zijn.

 3. Je hebt altijd een aanspreekpunt en vermijdt miscommunicatie. Zijn er problemen of zit je met vragen? Je kan altijd bij ons terecht. Jij wordt volledig ontzorgd als verhuurder.

 4. Je kan rekenen op onze expertise en hulp bij communicatie met de bevoegde overheden bij eisen rond conformiteit. Handig, want sinds begin 2022 is in Brugge een conformiteitsattest verplicht voor huurwoningen die ouder zijn dan 20 jaar. 

 5. Je komt in aanmerking voor een opknappremie van de Stad Brugge van 45% als je via Huizen van Vrede verhuurt. Een groot verschil met de standaard 25% als je je woning op de gewone private markt verhuurt. Je opknappremie kan oplopen tot 5000 euro per 5 jaar.

 6. Je bouwt mee aan een warmere samenleving die zorgt dat erkende vluchtelingen kans hebben op een woning, een opleiding en werk.

 7. Je kan kiezen voor sociaal verhuur zonder dat je verplicht bent tot een minimale looptijd van 9 jaar. 

Ontdek meer info.

Wat kan Huizen van Vrede voor jou als eigenaar doen?

 • Je kiest zelf hoe je de huurwaarborg wil: een waarborg op een geblokkeerde rekening bij KBC of een schriftelijke huurwaarborg van de vzw Huizen en Vrede.

 • Je krijgt toegang tot sommige premies van Brugge en andere overheden en nutsbedrijven voor renovaties omdat de huurder tot de sociale doelgroep behoort.

 • We ‘ontzorgen’ je door een goed nabuurschap met medebewoners, eigenaars en buren. 

 • Je huuropbrengst is gegarandeerd omdat de huur altijd blijf doorlopen. Ook als de woning een maand niet verhuurd wordt.

 • Je vermijdt extra kosten voor de tussenkomst van een immokantoor voor het “TE HUUR” stellen.

 • We zorgen voor een goed gedocumenteerde plaatsbeschrijving bij in- en uittrede aan € 150 (als eigenaar betaal je € 75, de huurder betaalt ook € 75).

 • We helpen je om taalbarrières te overwinnen.

 • We zorgen voor een correcte en stipte uitvoering van het huurcontract en nemen een deel van de administratieve zorgen voor ons (verzekering, korting onroerende voorheffing…) 

 • We kunnen je helpen als er grote renovaties moeten gebeuren. Omdat de huurder tot de sociale doelgroep behoort, kan je bijvoorbeeld werken via Het Pandschap om je woning betaalbaar te renoveren. Zij zorgen dat de werken conform uitgevoerd wordt tegen een scherpe prijs, met efficiënt materiaalgebruik specifiek gericht op sociale verhuring. Indien nodig voorzien zij ook de voorfinanciering.

Hoe kan Huizen van Vrede de nodige garanties bieden?  

 • We werken met vrijwilligers: omarmers staan in voor de begeleiding van de onderhuurders. Zij houden een extra oogje in het zeil en helpen de vluchtelingen bij alle praktische problemen die ze hebben.

 • We onderhouden nauwe contacten met professionals uit de sociale sector: OCMW Brugge, het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW), het Rode Kruis en andere. 

 • We worden financieel gesteund door vele particuliere giften en toelagen van verschillende organisaties zoals de Koning Boudewijnstichting, Stad Brugge, United Fund for Belgium enz. Dankzij deze steun hebben we een stevige financiële basis.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je ondertekent een hoofdhuurcontract met Huizen van Vrede van minimaal één jaar, dat vervolgens standaard verlengbaar is.

 • Je gaat akkoord dat wij dit pand onderverhuren. Eventueel met op termijn een mogelijkheid tot directe verhuur, dus zonder tussenkomst van de vzw, glijverhuur of andere. 

 • Je zorgt voor een correcte huurprijs die afgestemd is op de zekerheden die wij je bieden: gegarandeerde huuropbrengsten, geen herhaalde verhuringskosten, geen extra administratie, geen immokosten enz.

Wil je je woning verhuren via Huizen van Vrede?

Contacteer Huizen van Vrede in Brugge via Verhuren@huizenvanvredevzw.be.

bottom of page